fbpx
+ 36 30 628 2655 szivtoltes@gmail.com

Körbenézek az ismeretségem körében és szomorúan tapasztalom, hogy nagy részük elvált, jelenleg válófélben van, vagy egy rossznak mondott párkapcsolatban élnek. Egyre kevesebb az olyan pár, akikről hosszútávon elmondható, hogy boldogok.

 

 

 

 

 

Mi történik a világban? Miért a válást választják az emberek? Ki a felelős ezért?

 

 1. A társadalom

 

A társadalom arra tanított minket, hogy, jó és helyes dolog valakivel megosztanod az életedet. És ez így is van. DE soha nem vette a fáradtságot, hogy megtanítson arra, hogyan is kellene intézned a kapcsolatodat.

 

Gondold csak végig: ahhoz, hogy vezetői engedélyt kapj, legalább tízszer annyi feltételnek kell eleget tenned, mint ahhoz, hogy megházasodj. A jogosítványért legalább egy teszten meg kell felelned, bizonyítanod kell, hogy rendelkezel némi tudással és gyakorlattal, mielőtt kiengednek az utcára. Ugyanakkor társadalmunk hajlandó kiengedni téged az életbe egy másik személlyel pár ezer forintért és egy aláírásért az Anyakönyvi Hivatalból.

 

 

2. Szülők

 

A párkapcsolatokra vonatkozó egyetlen tanítást talán a szüleidtől tanulhattad meg. Ezzel csak az a gond, hogy ők nem biztos, hogy jó útmutatást adtak. Kérdés, hogy az ő viszonyuk elég rendezett-e.

 

 

A konfliktusba kerülők azon gondolkodnak, hogy hány éven keresztül jártak iskolába, megtanultak írni, olvasni, kivonni és összeadni, de soha nem jártak olyan órákra, ahol megtanították volna, hogyan értse meg a saját érzelmeit. És tényleg! Soha nem kaptál semmiféle oktatást, mit várj egy viszonytól, hogyan viselkedj egy párkapcsolatban.

Soha senki nem tanított meg, miként viszonyulj a többi emberhez, hogyan válaszd ki a megfelelő partnert.

 

Mit tegyél ha rosszra fordulnak a dolgok.

Hogyan legyél jó férj vagy feleség.

Ha végig gondolod, soha senki nem tanított meg, mit is jelent az, hogy rossz. Márpedig a válás rossz.

Ha ezt megérted és elfogadod, akkor kevésbé fogod magad sikertelennek érezni. De ahhoz, hogy sikeresnek érezd magad, nagymértékben annak köszönheted, hogyan irányítod a családi ügyeidet.

 

Szakíts a trenddel: válás helyett válaszd a párkapcsolatod tudatos oktatását!

Ne várd meg, míg bajba kerülsz!

 

Olvass tovább, ha érdekel ez a téma

Egyéb cikkek: Tipikus hibák a párkapcsolatban

Padlót fogtam, de talpra kellett állnom. Összkép válás után

 

 

Szerzőről

Fleischer Gabriella vagyok, a szívtöltés.hu megalkotója. 

Örülök, hogy elolvastad a bejegyzésem, remélem, ismét sikerült értékes gondolatokat átadnom számodra. Főként párkapcsolati problémákkal és válással kapcsolatos cikkeket írok.

Ezek sokat segíthetnek Neked abban, hogy boldogabb párkapcsolatban élhess vagy ha netán elváltál esetleg váló félben vagy, akkor a következő kapcsolatodat sikeresebben tud működtetni. 

Párkapcsolati és válási tanácsadó

Szívtöltés.hu

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekel a párkapcsolati és válásszakértői cikkek

Csatlakozz a levelezőlistához, hogy megkapd a legfrissebb cikkeket és bejegyzéseket.

Sikeresen feliratkoztál!

Share This

Oszd meg ezt a bejegyezést barátaiddal!