fbpx
+ 36 30 628 2655 szivtoltes@gmail.com

HOGYAN DOLGOZOM?

Megoldásközpontúan és gyorsan

A házassági tanácsadás legfőbb lényege, hogy gyors és feladatközpontú legyen. Egy krízishelyzetben lévő pár legfontosabb segítségkérése, hogy valamilyen módszer segítségével a fájdalom és a konfliktusukból adódó stressz szorítása, lehető legrövidebb időn belül csökkenjen. Ezáltal az élet elviselhetőbbé váljon. 

Így már rögtön az elején arra kérlek Benneteket, hogy tűzzétek ki a célotokat, fogalmazzátok meg, miben változzon a jelenlegi helyzetetek. A problémamegoldás csak így lehet sikeres. Lényeges, hogy te és/vagy a párod határozottan kifejtsétek céljaitokat számomra, így ezt figyelembe véve folyamatosan tudjuk tartani a jó irányt. Ezáltal időt, energiát és pénzt spóroltok. 

 

 

 

Mikor jó egy terápia?

1. Ha jól érzed magad az üléseken

A velem való kapcsolatod időben korlátozott lesz, mégis fontos szerepet fogok játszani az életedben. Átsegítelek téged egy nehéz időszakon.

Fontos, hogy tudd: tisztellek, elfogadom a gondolataidat és az érzéseidet.  Ezzel nem azt akarom mondani, hogy minden tetszeni fog amit mondok. Az én dolgom, hogy új utakat javasoljak az helyzeted megítélésére. Lehet, hogy egyes szempontok kétségbe vonhatják a megszokott szemléletmódodat, ami fájdalmas lehet, mivel változásra sarkall.

2. Mindkét fél szövetségesének kell lennem

Feladatom, hogy ne ítélkezzem senki fölött, ezáltal megerősítve és támogatva érzitek magatokat.

3. Viszonylag gyorsan érezned kell a javulást

3-4 ülés után már mutatkoznia kell a javulásnak, ha a dolgok jó irányba haladnak. Ezért kérlek az elején légy türelmes és tarts ki.

 

4. A terápiás ülés nem panasznap

Ne pazarold vitatkozásra az időt, természetesen el lehet mondani egymásnak és egymásra a panaszotokat, de tekintsd ezt az időt a megoldás idejének.

Érdekel a párkapcsolati és válásszakértői cikkek

Csatlakozz a levelezőlistához, hogy megkapd a legfrissebb cikkeket és bejegyzéseket.

Sikeresen feliratkoztál!

Share This

Oszd meg ezt a bejegyezést barátaiddal!