fbpx
+ 36 30 628 2655 szivtoltes@gmail.com

Hosszú házasság alatt is gyakran vágyunk meghitt, bensőséges kapcsolatra, ami sajnos a hosszú évek alatt elhalványulhat. A házassági problémák megoldása ijesztő folyamat és lehet, hogy azt sem tudod, hol kezd. Összeírtam pár pontot, ami segíthet visszaépíteni az intimitást a házasságodba.

Minden házasság egyedi, ezért a konfliktus középpontjában álló konkrét problémát nektek kell megtalálnotok.  Azonban a megoldások megtalálásához nyíltan és konstruktívan kell kommunikálni. Próbálj pozitív maradni, és kerüld a hibáztatást, a kőbedobálást és az egymás elleni személyes támadásokat. A kötelék és az intimitás újjáépítése időt vesz igénybe, ezért légy türelmes. A házassági tanácsadó segíthet orvosolni a szakadékot, ezért ne érezd kínosnak, ha szakemberhez fordulsz.

Emlékezz a kapcsolatod pozitívumaira

Nehéz újjáépíteni egy kapcsolatot az évekig tartó monotonitás, stressz, viták és minden egyéb után, ami egy házassággal jár. Ha viszont emlékezteted magad a kapcsolatod csúcspontjaira az segíthet arra koncentrálni, hogy mit szeretsz a házastársadban.

Tipp: Gondolj szeretettel a házastársaddal való első találkozásra, az első randevúdra, az eljegyzésed időpontjára, az esküvődre és a gyermekeid születésére, ha vannak. Próbálj emlékezni arra, hogyan érezted magad ezekben a fontos pillanatokban. Emlékeztesd magad, hogy a pároddal sok csodálatos pillanatban volt részed, és ez nem volt hiábavaló.

Minden nap végezz apró, kedves cselekedetet a bizalom visszaépítése céljából

Az élet apró dolgai nagyobb hatást gyakorolnak ránk, mint a nagy gesztusok, ezért fejezzétek ki egymásnak a kedvességeteket minden nap. Dicsérjétek egymást, írjatok üzeneteket vagy e-maileket, és végezzetek más, apró, meglepetésszerű cselekedeteket, amelyek azt mutatják, hogy törődtök egymással. Ezek az apró dolgok nagyban növelik a bizalom visszaépítését. 

Tipp: Például becsúsztathatsz egy cetlit a párod táskájába, mielőtt munkába indul egy ilyen üzenettel: “Legyen fantasztikus napod! Szeretlek.” Tudathatod vele, hogy milyen jól néz ki, vagy megcsinálhatsz egy olyan házimunkát, ami régóta elmaradt.

Menjetek el együtt szórakoztató, izgalmas randevúra

Próbálj meg minden héten, vagy amilyen gyakran csak tudsz randevúzni. Az unalom enyhítésére minden alkalommal találj ki valami újat és izgalmasat. Kipróbálhattok egy új éttermet, elmehettek egy koncertre, kirándulhattok, vagy felfedezhetitek a város új részeit. A ketteseben töltött vidám percek a meghittség visszaállításában segítenek.

Tipp: Mehetsz egynapos kirándulásra vagy akár hétvégi kiruccanásra is. Ha van gyermeked, kérd meg szüleidet, apósodat-anyósodat vagy a bébiszittert, hogy vigyázzon rájuk, amíg minőségi időt töltesz a házastársaddal.

Tárd fel a testi és érzelmi szükségleteidet

Kérd meg a házastársadat, hogy legyetek nyitottak és őszinték egymás igényeivel, vágyaival kapcsolatosan. Tudasd vele, hogy megbízhat benned, és bármit megoszthat anélkül, hogy félnie az előítéletedtől.

Tipp: Pl. Mond ezt: “Szeretném, ha őszinték lennénk azzal kapcsolatban, hogy mire van szükségünk egymástól. Szeretném kielégíteni az érzelmi és fizikai szükségleteidet, ezért mindkettőnknek tudatnunk kell egymással. Csak így lehetünk a legjobb partnerek és így építhetjük vissza a kapcsolatunkba az intimitást.”

Félelmetes és szokatlan dolog lehet elmondani, hogy neked milyen szükségleteid vannak az intimitás újjáépítéséhez. De bátran, nyugodtan tedd meg, ne félj a sebezhetőségtől. Mond el pl: “Szükségem van arra, hogy kimondd, hogy szeretsz, és vonzónak találsz”, vagy “valami újat szeretnék kipróbálni a hálószobában”. Ez a bensőséges kapcsolat újjáépítésében segít.

Próbálj meg fokozatosan fizikailag meghitté válni

Nehéz lehet egy olyan fizikai köteléket újjáépíteni, ahol már régóta nincs jelen a fizikai kapcsolat, ezért csak lassan kezdj hozzá. Kezd el gyakrabban kézen fogni, megölelni a társadat. Ahogy egyre kényelmesebbé válik a fizikai intim kapcsolat, dolgozz azon, hogy megérintsétek egymást, csókolózzatok, és végül gyakrabban éljetek szexuális életet.

Tipp: Érdeklődj, bizonyosodj meg arról, hogy a házastársad jól érzi-e magát. Kérdezd meg tőle: “Nem bánod, ha megfogom a kezed?” filmnézés közben, vagy szeretnéd, hogy a hátadat megsimogassam, megmasszírozzam? egy hosszú nap után.

Szerzőről

Fleischer Gabriella vagyok, a szívtöltés.hu megalkotója. 

Örülök, hogy elolvastad a bejegyzésem, remélem, ismét sikerült értékes gondolatokat átadnom számodra. Főként párkapcsolati problémákkal és válással kapcsolatos cikkeket írok.

Ezek sokat segíthetnek Neked abban, hogy boldogabb párkapcsolatban élhess vagy ha netán elváltál esetleg váló félben vagy, akkor a következő kapcsolatodat sikeresebben tud működtetni. 

Párkapcsolati és válási tanácsadó

Szívtöltés.hu

házassági TANÁCSADÁS

Miért válasszatok párkapcsolati tanácsadót?

Mert a problémátok megoldható 3 lépésben

w

Beszéljétek át a problémátokat szakértő segítségével

Én, mint coach elsősorban a céljaitok elérésében, problémáitok megoldásában támogatlak Benneteket részlehajlás mentesen. Megfelelő kérdésekkel közösen találjuk meg a jó megoldást számotokra.

Mérlegeljétek a hallottakat

A probléma felismerése után döntenetek kell, hogy akartok-e változtatni azon, ami a problémátok kialakulásához vezetett vagy sem. Olyan dolog ez, mint kibogozni egy összegubancolódott fonalat, kusza és fáradtságos munka.

[

Változtassatok

Amennyiben úgy döntöttök, hogy készen álltok a változtatásra, akkor közös munkával felállítjuk a helyes útirányt, egy jövőbeli problémamentes élet felé.

Érdekel a párkapcsolati és válásszakértői cikkek

Csatlakozz a levelezőlistához, hogy megkapd a legfrissebb cikkeket és bejegyzéseket.

Sikeresen feliratkoztál!

Share This

Oszd meg ezt a bejegyezést barátaiddal!