fbpx
+ 36 30 628 2655 szivtoltes@gmail.com

45 éves vagyok. Szebáldnak hívnak, 2 gyermekem van és elváltam egy éve, 20 évi házasság után.
Ha valaki pár éve azt merte volna mondani nekem, hogy el fogsz válni, családi pályafutásod véget ér….. azt mondtam volna, hogy nem vagy normális barátom.

Aztán jött a lapleosztás a sorstól. Rájöttem, hogy a feleségem megcsalt. Milyen meglepetés, egy régi közös barátunkkal jött össze, csak elfelejtett szólni……  Dupla veszteség, életre szóló válás. Gondolom sajnos sokak számára ez ismerős helyzet lehet.

 

Ezen az oldalon a párkapcsolati témában „érintettek” járnak. Úgy gondoltam itt sokak hasznára is válhat a saját valós tapasztalatom. Ezért írom le a szakításunk történetét. Remélem még időben célba érhet néhány jelenleg szenvedő férfitársamnál. Illetve bízom abban is, hogy a rejtett kincsekkel bíró hölgyek számára is ad némi motivációt.

Milyen kis pozitív vagyok válás után ugye? 🙂

Nem fogok keseregni, mert a fájdalom mögött van humor és úgy érzem, alázat is. Ez lehet a boldogsághoz vezető út ajtajának kulcsa.

házasság

Az elején el szeretném mondani, hogy nem mindenkihez szól, a válásom története! Néha, többször is fogok csapongani. Van néhány személyes kérdésem, kicsit piszkálódom is majd, főleg a hölgyek irányába. Jól esik kiírni magamból. 🙂 (emberből vagyok) Egyáltalán nem biztos, hogy sikerül teljes rendszerbe foglalnom a válás után kialakult érzéseket, gondolatokat. Az sem biztos, hogy helyesen látom a dolgokat.

Egy pillanatnyi képet tükröz csak, éppen most, rólam, picit belőlem.

 

Szóval a válásom története

Régóta ismertem Gabiékat, tudtam, hogy ő valamiféle párkapcsolati témában utazik, ez a fő szakterülete, és ennyi. Nem gondoltam volna, hogy egyszer ebben a témában fogom felkeresni. Sorsszerűen jött, mint, amikor csak apró mozaik képeket látsz, majd nagy képpé formálódik. Ha láttad a Mátrixot és esetleg tetszik, jobban érted.

 

Amikor padlót fogtam – feleségem bejelentette, hogy válni akar- , éreztem, tudtam, hogy nem szabad elsüllyednem, talpra kell állnom, hiszen a gyerekeknek továbbra is erős apára van szükségük. Azonnal szakemberhez fordultam és félretettem a büszkeségemet.

Fleischer Gabitól kértem segítséget és azt mondtam: Megfizetem az árát a talpra állásnak! Minden téren. Szellemileg, lelkileg, anyagilag. És milyen jól tettem!

A legelső gondolatom az volt, hogy rendet tegyek magamban, újra gondoljam a dolgaimat, visszaszerezzem a feleségemet és a családomat. Helyrehozzam/hozzuk, ami elromlott és főleg ne váljunk el!
Ha valaki ismeri a válás krízisekor fellépő hatásokat, ismeri a belülről maró, égető érzést, ami felemészt, az tudja, hogy mit éreztem. Hogyan történhetett ez? Pont velem! Válás? Miért, Miért…MIÉRT?

A felépülés megfelelő segítség nélkül nem megy. Sokan hiszik azt, Egóból, hogy majd Ők megoldják, megmutatják, hiszik magukat erős spártai kemény férfinak. Nekik nincs szükségük segítségre!…….és elbuknak…….

Nagy hiba!

Annyi sikerült, hogy közös párterápián vettünk részt Gabinál. Kerestem, megadtam minden lehetőséget a helyreállításra, de ez sajnos nem járt sikerrel. Viszont sikerült tisztáznunk talán a legfontosabb okokat. Sikerült viszonylag kulturált módon elválnunk és kellőképpen tisztázni a jogi dolgokat, a gyerekeket illető kérdésekben.
Nagy segítség volt nekem a párkapcsolati tanácsadás, és még most is az, – igaz már válási tanácsadásra járok – legalább megtudtam a miérteket. Sikerült megértenem a folyamatot és a dolog helyes lezárásának módját.
És van egy érzésem, hogy még egy jó ideig el fog tartani az elszakadás feldolgozása. És ezt el kell fogadnom, mint megcsalt és bizalom vesztett félnek.

Hogy miért nem sikerült helyreállítani a házasságunkat?

Az azért is lehetett, mert a feleségem szerelmes lett egy másik férfiba. De mindezt megelőzően, elmentünk egymás mellett lélekben. Különben nem történt volna meg.

Nem beszélgettünk már úgy, mint régen, amikor boldogok voltunk, amikor még egymást szerettük. Későn vettem észre az elkülönülés jeleit és ha észre is vettem, másként magyaráztam, mert az kevésbé volt fájdalmas.

Elkezdett sokat chatelni, telefon és laptop nyomkodó lett. „ Sokat járt el a barátnőjével beszélgetni” És mint megértő és bizalommal felvértezett férj, engedtem is….

Túl volt a 40-en és újra át akarta élni a szerelmet.

Erről a fogalomról hallottam 20 éve, de nem hittem volna, hogy érteni is fogom egyszer. A titkos szeretői kapcsolat, mint az kiderült idővel és menet közben, 2 évre visszamenő múlttal bírt a lebukás pillanatáig. Vak voltam. Naivan bíztam.

Akkori tudásom nem tette lehetővé, hogy helyesen kezeljem a kialakult helyzetet.  

A történethez hozzátartozik, hogy mindketten sokat dolgoztunk, belementünk egy mókuskerék-féle hétköznapi rendszerbe, elmaradtak a privát – csak ketten- beszélgetések, meghitt vacsorák. Korábban eljártunk étterembe, Wellness hétvégékre, baráti találkozókra. Idővel ezek szépen elmaradtak, sok volt a teendő és megmagyaráztuk mindig valamivel magunknak……

Mindig a gyerekek, a munka, a szülők, az elintéznivalók voltak a fontosabbak. Mindig volt valami kifogás, hogy a gyerekek és nagyszülők iránti kötelezettségeink miatt miért mondunk le az egymásra figyelésről, pihenésről….

Ismerős helyzet?

Nem változtattunk -közösen- időben. És talán ez volt a legnagyobb hiba. Elég ha csak az egyik fél törik meg jobban. És esetleg hallgat a megtört szívű barátnőkre, anyukákra, ismerősökre. De téged nem kérdez meg…már.

 • Ha nincs időben segítő ember a közelben, sajnos a törés, mint a mi példánk is mutatja, válással végződik.

A válás legnagyobb elszenvedői természetesen a gyerekek. Nekik válasz kell a kérdésekre. Ők nem teszik túl magukat a dolgon azonnal egy tündér varázslatára.

Anya-Apa! Miért váltatok el, ki volt a hibás?

Miért nem szeretitek egymást? Gyertek haza……..titeket szeretünk. Kell a család!

A nagyszülőket, rokonságot ért hatásokról nem is beszélve. Több törés egyszerre.  Nem hiszem, hogy ilyen sorsot kívántak volna a gyereküknek és az unokáknak.

Hogy miért nem tudok nyugodtan aludni?

Mert ezek a kérdések gyötörnek válás után:

 • Hol hibáztam/hibáztunk?!
 • Miért nem tudott 20 év után elém állni és azt mondani, hogy nincs tovább értelme, zárjuk inkább le?
 • Hűséges voltam, mivel érdemeltem ki ezt a befejezést?
 • Hogyan tovább?
 • Hogyan, miként tudom jól felépíteni magamat és egy egészséges kapcsolatba belemenni, illetve kialakítani azt?
 • Mennyi idő, mire az önbizalomvesztés, szívtörés után újra bízni tudok valakiben?
 • Egyedül maradok vajon? Vagy nem?
 • Fog még valaki engem szeretni?
 • Az én szívemet ki tölti meg szeretettel?
 • Szívtöltés, meddig tudok e nélkül élni?

 

És a többi belső zakatolás……

Sok mindenre rájöttem így utólag!

Ha valaki hisz valamilyen formában a sorsszerűségben vagy bármi ilyesmiben, akkor azt mondja, amit most én. Hálás vagyok!

Hálás vagyok, mert nem süllyedtem bele a „mindent tudás” illúziójába. Legalább még időben újra tudom kezdeni az életemet, ha már így alakult és nem egy elhúzódó egymás mellett élés lett belőle. Csak a gyerekek miatt együtt maradni valóban nem jó. De az sem, ha nem adnak igazi esélyt egymásnak az emberek, ha megromlik a párkapcsolat. Hogy melyik a helyes út? Kijavítani a kapcsolatot és együtt maradni, vagy békésen elválni, ha már tényleg nem megy együtt? Ezt mindenki magában döntse el.

Elkezdtem keresni a válaszokat önmagamban

Rájöttem, hogy sok a tennivalóm. Szerencsémre van egy dolog, amiben soha nem követtem el hibát: Soha nem becsültem le a Nőket!

Mindig tiszteltem őket. Társként és nem ellenfélként tekintettem rájuk.

De valahogy úgy érzem, hogy, és ez sokszor visszatérő kérdés az életemben: A legtöbb hölgynek nem kellenek azok a férfiak, akik tisztelik őket. Az elérhetetlen, a megváltoztathatatlan, kemény és makacs, az önző és fájdalmat okozó kell. A rossz fiú.

Aki látszatra határozott, kezdeményező, erős, tudja mit akar, aki jó fej, azt mondja, amit hallani akarnak……. majd összetöri őket.

A döntéseinknek következményei vannak. És ami a legrosszabb, hogy mi vagyunk a felelősek, nem mutogathatunk másra. (Hölgyeim?)

Persze ez másik oldalról nézve is igaz ám!

A „rosszfiú” könnyen, magabiztosan nyit, tökös legény. És a kellemes éjszaka/éjszakák után segít összeszedni a ruháidat, hogy még időben elérd a következő buszt…. A telefont pedig nem fogja felvenni, ha ráírsz, hogy van e kedved máskor is találkozni, nem fog válaszolni…… És a könnyeid sem hatják majd meg. Másra figyel már…másra. Te már megvoltál neki, nem fog felelősséget vállalni.

Érted? Ha nem, akkor szenvedj tovább és siránkozzál. Ott lehetne, de neked nem kell.

A jófiú, aki valóban erős. Szeret, tisztel és férfiasan oda is csap az asztalra, ha szükséges. Aki nem fog elhagyni, aki felneveli szeretetben a gyermekedet. Lehet, néha, sokszor is hibázik, de tükörbe tud nézni és elismeri, hogy változtatnia kell. A jófiú is ember, de jó ember.

Na de tovább:

Azt a nőt keresem, akinek a „jófiú” kell!

Akinek már nem hiányzik a tévút. De ekkora pofára esés után nehéz újra bízni, hinni, hogy valahonnan -el Ő jön-  a párom a ködből. A nagy kérdés az emberben, hol, milyen közegben ismerkedjünk, ahonnan nagyobb valószínűséggel találunk értékes párt? Félünk nyitni, mindenki fél.

És képzeld én is. Pedig tök jó fej vagyok, nagyjából ismerem a hibáimat, előnyeimet is, van humorom és szerintem jóképű is vagyok. De mégis félek nyitni. Szerintem ebben segítségre van szükségem. Egy kedves és szeretni, bízni tudó hölgyre. Aki ugyanarra vágyik, mint én. Látod, ilyen egyszerű.

Egy hiteles párkapcsolati-válási tanácsadó rengeteg tévúttól terelhet el, ha bízol és csak azokat a tévutakat járod rövid ideig, amikre még szükséged lehet, mielőtt kiürül a fejedből a sok szemét és a szívedből a félelmeid.

Valószínűnek tartom, hogy egy normális értékrenddel bíró nőnek ugyanezek lehetnek a problémái csak női szemmel nézve. Mindenki olyan párt keres, aki lezárta a múltját és egészségesen előre tud tekinteni. Már elbúcsúzott a párjától. Tényleg le lehet zárni 10-20 évet ilyen gyorsan? Vagy dolgozik a lelkiismeret belül?

Talán időre van szükségünk? Együtt, egymást támogatva az új társsal?

Az új Szelli és az új Szebáld szerelemben 😉

 

Minden csalódásom ellenére, ami a válásom óta történt, hiszem, hogy vannak tisztességes és mély értékeket képviselő hölgyek még. Találkoztam pár képviselőjükkel. Sajnos nincsenek sokan, de vannak és ez megnyugtató. És tisztelet illeti meg őket.

És igen. Ha tudni szeretnéd, a válás óta türelmetlen vagyok én is és igen sok kérdésre még nem tudom a választ. Tehát nem vagy egyedül.

Folytatása következik…….

Van már tapasztalatod a válással kapcsolatban? Esetleg van gondoltatod, amit szívesen megosztanál? Nyugodtan írj hozzászólást.

Szerzőről

Szebáld, anoním író, aki részt vett a Szívtöltés. hu Szívtöltő programján. Tapasztalatát ezúton szerette volna átadni Neked, kedves olvasó 🙂

Fleischer Gabriella vagyok, a szívtöltés.hu megalkotója.

Örülök, hogy elolvastad a bejegyzést, remélem, ismét sikerült értékes gondolatokat átadni számodra. Főként párkapcsolati problémákkal és válással kapcsolatos cikkek jelennek meg az oldalamon.

Ezek sokat segíthetnek Neked abban, hogy boldogabb párkapcsolatban élhess vagy ha netán elváltál esetleg váló félben vagy, akkor a következő kapcsolatodat sikeresebben tud működtetni.

Párkapcsolati és válási tanácsadó

Szívtöltés.hu

4 hozzászólás

 1. Szabó Csilla

  Szia! Nálunk hasonló történt 26 év után,pepitában. Szerettem, becsültem a férjem, de ez valahogy nem ment át. Ő aza kemény fiú, aki tudja tisztelni a nőket… egy ideig. Amíg kellő mértékben símogatják az egóját. Símogattam, de úgy tűnik nem eléggé. Járom a lelki utam már 4 hónapja ( bár hamarabb tettem volna). Ismerem a hibáimat ( sajnos néha önmarcangolásig), s az övéit is. Én elfogadtam a számomra kevéssé tetsző dolgait, értékeltem a jókat. Mindkettőből volt bőven. Sajnos Ő nem járja ezt az utat, inkább megy. Egy 20 évvel fiatalabb hölgyhöz. Ő még simogatja az egóját…. Még fáj, de idővel szeretném megtalálni azt a jófiút, aki igenis ha kell, asztalra csap. Ezek az írások megnyugtatnak, hogy van belőlük, remélem felém sodor az élet egyet közülük. Köszönöm ezt az írást, reményt ad.

  Válasz
  • Fleischer Gabriella

   Aki részt vesz a https://szivtoltes.hu/ – SZÍVTÖLTŐ PROGRAMJÁN akár párkapcsolati, akár válás témában – az egy nagyon alapos önismereti utat jár be. A nők Szellivé – azaz hercegnővé, a férfiak Szebálddá, azaz győztessé válnak.
   A program része, hogy a résztvevők leírják őszintén tapasztalataikat, félelmeiket. Ezzel is felelősséget vállalva a többi ember iránt, hogy TE, mint olvasó tanulj belőle és a világ egy kicsit szebb legyen általa. Nagyon örülök, hogy segített Neked 🙂

   Válasz
 2. Pintér Mária

  Kedves Gabriella!
  Érdekelne, hogy miyen anyagi vonzata van a programon való részvételnek? Kérek szépen bővebb információt!
  Várom válaszát!
  Pintér Marcsi

  Válasz
  • Fleischer Gabriella

   Kedves Marcsi,

   A Programban való felvételkor (első találkozás alkalmával) előszűrést szoktam végezni és beazonosítom, hogy a kedves ügyfél milyen stádiumban van a válás feldolgozásában. Ezután teszek javaslatot, hogy véleményem szerint melyik Programra van szüksége és az ő igényének megfelelően állítom össze a Programanyagot.
   A Program díja is így egyedi.
   De a kb. díjakat ezen az oldalon tudja megnézni: https://szivtoltes.hu/valasi-tanacsadas-valas/

   Várom sok szeretettel: Fleischer Gabriella

   Válasz

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekel a párkapcsolati és válásszakértői cikkek

Csatlakozz a levelezőlistához, hogy megkapd a legfrissebb cikkeket és bejegyzéseket.

Sikeresen feliratkoztál!

Share This

Oszd meg ezt a bejegyezést barátaiddal!