fbpx

Válási tanácsadás 

Lelki egészséged megőrzése érdekében

Végezd el a Szívtöltő Program – Válás kurzust, hogy újra megtaláld önmagad!

Segítség válok! - Szívtöltő Program

A válás kezdeti időszakában nyújt segítséget. Pontosan elmagyarázom, hogy mit kell tenned és mire számíthatsz a válás alkalmával. Támogatlak, átsegítelek a fontosabb döntéseid meghozatalában. Így van esélyed mentálisan megfelelően feldolgoznod a válásból adódó lelki sérülést.

Válástól az Újrakezdésig - Szívtöltő Program

A válás kezdetétől teljesen az új élet kialakításáig végig kísér. Minden, amire lelkileg szükséged van.

Miért végezzem el?

Segít a feldolgozásban! 

A válás érzelmileg, lelkileg  hosszan tartó folyamat, mely megfelelő segítség nélkül akár egy életen át tartó fel nem dolgozott lelki traumát okozhat.

Nem tudod kitalálni, hogyan kezd újra az életed?

Nem érted, hogy jutottál idáig?

Nem tudod megbeszélni senkivel őszintén a párkapcsolati problémádat?

Bizonytalan vagy a jövődet illetően?

Ez nem a Te hibád, ez tényleg nehéz feladat. Ha azonban elfogadod a segítségemet az mindent megváltoztat. Egyedül nehéz.

Miből áll a Szívtöltő Program?

Cél meghatározás

Hogyan szeretnél válni? Kompromisszum képesen, fusztrációtól mentesen vagy esetleg pereskedéssel. A kiválasztott cél meghatározza a feldolgozás hosszát és az új élet kialakításához való hozzáállásodat.

Egyéni tanácsadás

Csak rólad szól, konkrétan a te helyzeteddel foglalkozunk. Így sokkal nyíltabban és őszintén tudjuk átbeszélni a lelki problémáidat a csoportos feldolgozással ellentétben.

Stressz kezelés

Válás alatt keletkezett stresszt folyamatosan együtt kezeljük. Így nem lesz olyan megterhelő a válási eljárás, könnyebb lesz megértened és elfogadnod az új változásokat ami a válás velejárója. 

Biztonságérzet kialakítása

Megfelelő szakmai segítségnyújtással végig kísérlek a válás folyamán. Lépésről-lépésre felkészítelek és átsegítelek a lelkileg kritikus pontokon.

Így nyújtok lelki támaszt.

Mi az a válási tanácsadás?
Miért van rá szükség?

A válás rendkívül káros lehet a te fizikai, érzelmi, mentális jólétedre és a környezetedben élő családtagjaid számára, különösen a gyermekek vannak veszélyben. Ezért nagyon fontos a mentális egészséged gondozása válás közben. A házasság összeomlása az élettel való elégedetlenséget, válási depressziót is okozhat, amely különböző egészségügyi problémákat idézhet elő különösen a válási  eljárás befejezése után. Azok az emberek akik a válás során nem foglalkoznak mentális egészségükkel gyakran szomorúak, tehetetlenek, mérgesek, magányosak, gyakran ambivalensek a jövőbeli kapcsolataikkal szemben.

Tudtad, hogy a…

Válás = szerelem halálával

Függetlenül attól, hogy te kezdeményezted a válást vagy sem, bánatot és veszteséget fogsz érezni a válás alatt és után. Ezért elengedhetetlen, hogy végig menj a válás gyászfolyamatán és megtanuld, hogyan kell megbirkózni a szétválás kezdeti hatásaival.  

Mentális egészség a legfontosabb

Kutatások kimutatták, hogy a mentális egészség ugyanolyan fontos, mint a fizikai egészség az életminőség szempontjából. Válás után nagyon sokan ugyan felismerik a szorongás korai tüneteit, de nem kérnek megfelelő segítséget. Miután észrevették a problémát, tovább haladnak, csendben szenvednek és csak akkor fordulnak szakemberhez, ha már a dolgok elviselhetetlenek. Ez a hozzáállás hónapokig vagy akár évekig is késlelteti a válásból adódó lelki sérülés feldolgozását.

Értékeld a múltad

A válás során – bármennyire is nehéz, elengedhetetlen annak értékelése, hogy miért nem sikerült a házasság. A váláshoz vezető tényezőket nehéz feldolgozni, de annak felismerése és értékelése, hogy hol fordultak rosszra a dolgok, segít továbblépni. Felelősséget kell vállalnod a hibáidért, még akkor is, ha csak figyelmen kívül hagytad a figyelmeztető jeleket, miszerint valami nincs rendben.

Miért van szükséged segítségre?

Miért érzem, hogy így a legjobb válni?

 

Nyugodtabb, egészségesebb élet

Érzelmileg támogatva vagyok, nem érzem magam egyedül

Segítséget kapok, hogyan kezeljem és készítsem fel a gyermekeimet és saját magamat a válásra. Így a családtagjaim kevésbé sérülnek a válás feldolgozása alatt.

Segítséget kapok, hogy lépésről-lépésre felkészüljek a válási eljárás folyamatára. Így magabiztosabban képviselhetem a saját ügyemet, ezáltal nő a tárgyalási készségem.

Segít áttérni az egyszülői kapcsolatra, kidolgozni a szülői tervet (pl. időmegosztás, stb.)

Segít felépíteni újra a kapcsolatot az Ex partnerrel. Új kommunikációs készségek kiépítésével és a konfliktusok minimalizálásával.

Tapasztalatok a Szívtöltő

Programról

“Számomra a legfontosabb dologban kaptam támogatást és útmutatást: hogyan váljak el úgy, hogy kevésbé sérüljenek a gyermekeim. Visszatekintve, egyedül nem sikerült volna.”

         P.Z. – 3  gyermekét egyedül nevelő édesanya

“Megtudtam bocsátani az exemnek. Lezártam a múltat, új tervekkel, tapasztalatokkal készülök a következő kapcsolatomra. Várom a nagy Őt.” 

T.É. – egy 28 éves szingli 

“Én a válástól az újrakezdésig Programon vettem részt másfél évvel ezelőtt, mint elhagyott férj és gyermekét egyedül nevelő apa. A jogi procedúrát konfliktusmentesen zártuk le. A volt feleségemmel a gyermeket érintő napi kérdéseket kulturáltan megbeszéljük. Jelenleg minőségileg sokkal jobb párkapcsolatban élek :-). Szóval sokat adott… ” P.J.

Kinek való a tanfolyam?

Aki a válást a lehető legkisebb lelki sérüléssel akarja végigcsinálni.

Aki nem fél szembenézni saját hibáival és nyitott az önismeret, önértékelés, önbecsülés útjára lépni.

Akinek fontos a lelki támogatás.

Ki segít nekem?

Fleischer Gabriella

Párkapcsolati- és válási tanácsadó, coach

Tudom, mennyire fontos számodra, hogy az életed legnehezebb szakaszát kulturáltan építhesd újra.  Én magam is elváltam, végigmentem a válás szakaszain.  Ahhoz, hogy sikeres emberként éljünk, alkossunk, dolgozzunk, elengedhetetlen, hogy az alapjaink rendben legyenek. Felnőtt ember esetében, ez nem más, mint a párkapcsolata. Azonban életünk során számos hibát követünk el, ami a párkapcsolat esetében váláshoz vezethet. Így a bukás látványos. Ennek a feldolgozásában, kijavításában, elengedésében segítek.
A mottóm: Merj változtatni és változni. Ez pedig csak ÖNISMERET, ÖNÉRTÉKELÉS és ÖNBECSÜLÉS útján megy.
Időben adj esélyt magadnak, hogy segíthessek!

Mennyibe kerül az online tanácsadás?

Válassz ki egy csomagot, ha betudod azonosítani mire van szükséged.

Amennyiben még nem tudod beazonosítani vagy nem tudod, hogy elakartok válni vagy sem, kérj szimplán egy egyszeri konzultációt.

 

Váljak vagy sem? – online konzultáció

 

Azoknak ajánlom, akikben megfogalmazódott már a válás gondolata, de nem tudja eldönteni, mit tegyen. Válás mellett dönteni csak felelősségteljesen és körültekintően érdemes. Itt bátran feltehetsz minden kérdést, amit szeretnél. Megismerheted a válás szakaszait, hatásait. Így a tényleges döntésed meghozatalakor már teljes képet kaphatsz a lehetőségeidről.

Hogyan tudom megrendelni?

Mi történik a rendelés után?

Miután elküldted a rendelésed, kapsz egy visszaigazoló e-mailt időpont egyezetetés és skype név felvétele miatt. Ez a levél tartalmazza még a kiválasztott csomagod díjáról szóló számlát is. A szolgáltatás díját átutalással tudod kiegyenlíteni. 

Ezután történik az online kapcsolatfelvétel.  

Ne várj tovább. Kezd el még ma a saját utad kovácsolását!

Az üzenet részben kérlek írd meg a kiválasztott csomag nevét.

Ha mégis lenne egyéb kérdésed, írj bátran!

 

Érdekel a párkapcsolati és válásszakértői cikkek

Csatlakozz a levelezőlistához, hogy megkapd a legfrissebb cikkeket és bejegyzéseket.

Sikeresen feliratkoztál!

Share This

Oszd meg ezt a bejegyezést barátaiddal!